История

Фирма “Елеват Аквакултури” е създадена през 2008 г. Дружеството е с основен предмет на дейност изграждане, оборудване и внедряване на басейнови, садкови и рециркулационни стопанства, доставка и продажба на оборудване и технологии, свързани с развъждането и отглеждането на риба и други водни организми, производство на риба и зарибителен материал, иновации и научноизследователска дейност и маркетинг в аквакултурите.

През 2009 година „Елеват Аквакултури” става член на „European Aquaculture Society” (www.easonline.org). Още от създаването си фирмата е член на водещите български асоциации и дружества, като БГ Фиш, НаРиба, Българско дружество за запазване на биоразнообразието.

Фирмата участва по един или друг начин в повечето от проектите по оперативна програма “Рибарство и Аквакултури” в България. Консултанти сме на по-голямата част от рибовъдните стопанства. Консултираме най-голямата шаранова ферма и най-голямата пъстървова.

Работим върху две нови за България технологии. Въведохме два нови вида риба в производството и сме на път съвсем скоро да въведем още два. Изпитваме нови методи за производство на жива храна. Работим с най-добрите експерти от цял свят. Във връзка сме с големите производители на храна за риби от цял свят.

Партньори сме на EAS (Европейска асоциация за аквакултури), AES (Европейска асоциация на инженерите в аквакултурите), FOS (Приятели на морето, сертифицираща асоциация за устойчиви морски дарове, в която сме в техническия комитет), SEG (Група за устойчиво развитие на европейската змиорка, координатори за България).